perjantai 15. helmikuuta 2019

Kahden kortin vaihto

Tuplavaihtokirjeeni Marja-Riitta H.:lle on nyt ollut jo yli 3 viikkoa matkalla eli todennäköisesti ei koskaan perille saavukaan. Teimme Marja-Riittan kanssa "testin": vaihdoimme kaksi atcta ja katsoimme katoavatko kirjeet jonnekin. Ihme tapahtui ja kirjeet saapuivat perille molempiin suuntiin! Tosin kun ne maanantaina lähtivät postin matkaan, niin perillä olivat vasta torstaina... Kauas on jääneet ne ajat kun tänään postitit kirjeen, niin huomenna se oli jo perillä ja jos meni ylihuomiseen, niin se olikin niin harvinaista, että ihmetellä täytyi postin hitautta. Nykyään saisi olla koko ajan ihmettelemässä... Kyllä kai posti tässä ajaa omaa etuaan sillä tavalla kun sillä on oikeus viivytellä kirjepostin jakamisen kanssa 4 päivää, niin se tosiaankin käyttää sen 4 päivää ennenkuin toimittaa lähetyksen vastaanottajalle. Tällä tähdätään siihen, että lähettäjät kyllästyvät postin hitauteen ja ostavat postin uuden älynväläyksen eli lisämaksupostimerkin maksaen näin ollen tuplahinnan ja toivoen, että sillä tavoin posti pitäisi lupauksensa toimittaa lisämaksulliset lähetykset nopeasti. Minä en aio koskaan enkä ikinä ostaa mitään lisämaksupostimerkkejä, koska pidän hävyttömän kalliina jo pelkkää yhtäkin kirjemaksua eli 1,50e. Posti on kyllä syvältä :(

 Marja-Riitta sai minulta tällaiset atct:


Marja-Riitta teki minulle tällaiset, hienot atct:
"Tuumailun tulos" ja "Yllätyslahja" 

4 kommenttia:

 1. Oi miten hienoja ATC-kortteja olet tehnyt sekä saanut:-))
  Minäkään en osta yhtään plusmerkkiä, lähetän kortit vaan viikkoa ennen. Taitaa tuo tiistai olla päivä jolloin ei yhtään postia edes vilkaista, tuli mieleen mitähän ne postilaiset silloin tekee?? Yleensä perjantainakaan ei tule mitään postia, poikkeus tänään tuli vielä ystiskortti, leima 12.02.
  Mukavaa viikonloppua sinulle:-))

  VastaaPoista
 2. Hienot kortit. En minäkään maksa lisämaksuja, kyllä yksi hinta riittää. Pitää vaan varautua laittamaan kaikki postiin viikkoa ennen.
  Se on harmittavaa, kun posti hankaloittaa näitä mukavia tupliksia ja tätä vaihtoharrastusta.

  VastaaPoista
 3. Ikävä kuulla, että Marja-Riitalle tarkoitettu kuori on hukassa. En aio minäkään lisämaksuja maksaa, pitää vaan huomata katsoa jo edellisellä viikolla mahdolliset tulevat syntymäpäivät yms. Olen saanut omista kuvistani tehdyt kortit tuplikseen, en ole vain ehtinyt päivittämään blogiini.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kortit olette tehneet! Kyllä olen niin samaa mieltä teidän kanssa postin toiminnasta! Yksi syntymäpäiväkortti katosi viime vuonna matkalla.. harmitti, kun laitoin sinne askarteluystävälle kaikenlaista muutakin mukaan. Jos pitäisi joku virallinen asiakirja lähettää, niin siihen voisin sen lisömaksullisen merkin ottaa, mutta mutenm periaatteessa erittäin sapettava homma tämä. Aika paljon postimerkkejä käyttävän näkökulmasta on erittäin ärsyttävää, että vielä pitäisi maksaa lisää. Ja onko se nyt sittenkään vielä taattu, että kirje olisi ajoissa perillä...

  VastaaPoista